Staking 30 en 31 januari

Donderdag 30 januari 2020

Rotterdam, 14 januari 2020

Beste ouder(s), verzorger(s),

Op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari gaan in heel Nederland, ook in Rotterdam, medewerkers uit het onderwijs 2 dagen staken.

Een aantal van onze leraren zijn van plan om op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari te gaan staken. Dat betekent voor de Globe het volgende:

• Locatie Den Hertigstraat zal deze 2 dagen gesloten zijn. Dat betekent dat deze locatie geheel gesloten blijft en dat uw kind(eren) niet naar school kan(kunnen)

• Locatie Zwartewaalstraat zal gewoon draaien volgens rooster. Wij verwachten de leerlingen deze 2 dagen gewoon op school.

Waarom staken?

Wij willen goed onderwijs voor alle kinderen. Maar op dit moment staat dat erg onder druk. Er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s. Het ziekteverzuim in het onderwijs is hoog en groeit. Het lerarentekort wordt steeds groter en de leerkrachten raken op. Wij willen dat het kabinet structureel geld vrijmaakt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk.

Wij vragen om uw begrip en steun voor deze staking. De toekomst van het onderwijs is in gevaar.

Vriendelijke groet,

Het team van OBS de Globe