Update #16 Corona virus

Zaterdag 25 juli 2020

Beste ouders/verzorgers,

We willen u vragen rekening te houden met het feit dat als u naar een gebied af gaat reizen dat momenteel ‘code oranje’ heeft er een quarantaine plicht van twee weken geldt bij terugkomst. Wij gaan er vanuit dat u hier rekening mee zult houden als u terugkeert naar Nederland. Het kan natuurlijk zijn dat tijdens uw vakantie een gebied wijzigt van code geel naar code oranje. Ook dan is het zaak hier rekening mee te houden als het gaat om de quarantaine plicht.

Omdat kinderen tot en met 12 jaar nauwelijks een rol spelen bij besmetting met COVID-19 geldt voor hen de uitzondering dat zij wel naar school mogen en aan sportactiviteiten mogen deelnemen.

Quarantaine na een vakantie in gebieden (code oranje of rood) waarvan afgeraden wordt om er op vakantie te gaan is geen geldige reden voor verzuim. Leerplicht kan hierbij handhavend optreden.

Ondanks alle onrust rondom Corona hopen wij dat u en de kinderen een fijne vakantie zullen hebben.