Update #9 Corona virus

Zondag 29 maart 2020

Beste ouders/verzorgers,

De scholen zijn nu twee weken dicht. Onze collega’s werken hard om alle kinderen een passend programma aan te bieden.

Elke week hebben ze contact met de kinderen, dat vinden we heel erg belangrijk.

Dinsdag 31 maart komt het kabinet met een nieuwe update rondom het eventueel verlengen van de lockdown voor scholen, wij zullen u na deze bekendmaking zo snel mogelijk informeren.

We benadrukken graag nogmaals hoe fijn het is dat u als ouders/verzorgers bij wil dragen aan het onderhouden van de kennis van uw kind(eren) en dit ook mogelijk maakt terwijl u tevens moet thuiswerken. Een lastige opgave. Dank daarvoor! Het is dan ook belangrijk om kennis te onderhouden, maar er is iets belangrijkers...

Het kan zijn dat de kinderen bang zijn op dit moment. Ze horen niet alleen alles wat er gebeurt, maar ze kunnen ook spanning voelen. Zij hebben nog nooit zoiets meegemaakt. In de komende weken zult u meer emotie zien ontstaan bij uw kind(eren). Of het nou angst is of boosheid of protest, omdat ze niets 'normaals' kunnen doen - het komt eraan. Dit is normaal en te verwachten onder deze omstandigheden. Waar kinderen behoefte aan hebben, is om zich veilig en geliefd te voelen. Het idee hebben dat het allemaal goed gaat komen. Dit kan betekenen dat u het schema/rooster (deels) moet gaan vergeten en de kinderen iets meer kind laten zijn. Speel buiten, wandel, bak pannenkoeken, klieder met verf, speel bordspellen, kijk films, experimenteer samen, lees een boek met het hele gezin, etc.

Maakt u zich alstublieft geen zorgen over achterstand op school. Alle kinderen zitten in hetzelfde schuitje en ze zullen het allemaal wel redden. Als we terug zijn in het klaslokaal, gaan we hun koers corrigeren en hen tegemoetkomen op hun niveau.

Zorg voor uzelf en zorg voor elkaar,

De directie