Update #4 Coronavirus

Update #4 Coronavirus

Dinsdag 10 maart 2020

Gisteravond heeft het kabinet, in samenspraak met het RIVM, aanvullende maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. Bij BOOR volgen we de richtlijnen van het RIVM. We vragen jullie dan ook kennis te nemen van de maatregelen en hier – waar van toepassing en mogelijk – gehoor aan te geven.

  • Het RIVM roept alle Nederlanders op om te stoppen met het schudden van handen.
  • De eerder afgegeven aanwijzing voor inwoners van Noord-Brabant (thuisblijven bij alle gezondheidsklachten en sociaal contact beperken), blijft tot en met maandag 16 maart van kracht.
  • Aan inwoners van Noord-Brabant wordt aanvullend op de eerder afgegeven aanwijzing gevraagd om waar mogelijk thuis te werken. Voor onderwijzend personeel uit Noord-Brabant geldt dat zij, mits zij geen klachten van verkoudheid, hoesten of koorts hebben, gewoon naar school kunnen komen.
  • Ook is nogmaals gewezen op het belang van algemene hygiënemaatregelen: handen vaker wassen, niezen in de elleboog en het gebruiken van papieren zakdoekjes.

Het kabinet ziet nog geen reden om nog ingrijpendere maatregelen te nemen, zoals het afgelasten van grote evenementen. Ook scholen worden niet gesloten.


Terug

Zwartewaalstraat 38

3081 HZ Rotterdam

010-4848282

m.remijn@nullobsdeglobe.nl