Staking 6 november

Woensdag 6 november 2019

Beste ouder(s), verzorger(s),

Op woensdag 6 november gaan in heel Nederland, ook in Rotterdam, medewerkers uit het onderwijs een dag staken.

De leraren op onze school zijn van plan om op 6 november voor een groot deel te gaan staken. Dat betekent dat de school geheel gesloten blijft en dat uw kind(eren) niet naar school kan(kunnen)

Waarom staken?

Wij willen goed onderwijs voor alle kinderen. Maar op dit moment staat dat erg onder druk. Er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s. Het ziekteverzuim in het onderwijs is hoog en groeit. Het lerarentekort wordt steeds groter en de leerkrachten raken op. Dat merken wij ook in onze school, het wordt bijvoorbeeld steeds moeilijker om zieke leerkrachten te vervangen. Wij willen dat het kabinet geld vrijmaakt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. Daarom komen wij op 6 november in actie.

Wij vragen om uw begrip en steun voor deze staking. De toekomst van het onderwijs is in gevaar. Daar moet echt iets aan gebeuren, zodat de kinderen op onze school kunnen blijven rekenen!

Vriendelijke groet,

Het team van OBS de Globe